Kent u onze inbouwapparaten al?

Ontdek onze zuinige A++ combikoelkasten

Kent u onze inbouwapparaten al?

Ontdek onze huisselectie

Exquisit A+++ apparaten

Energieverbruik

Domest ontwikkelt constant nieuwe innovatieve Exquisit-producten die zorgvuldig zijn ontwikkeld op asis van diepgaand onderzoek naar de wensen en eisen van de gebruikers. Daarbij moeten de apparaten ook voldoen aan de steeds strenger wordende Europese wet- en regelgeving omtrent het energieverbruik. Domest is dan ook continu bezig vooruitstrevende en energiezuinige producten te ontwikkelen. Zo hebben wij al geruime tijd A+++ apparaten in ons assortiment zitten. Middels de energieweter kunt u achterhalen wat u kunt besparen op energieverbruik. Zo zijn onze apparaten niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee!

Vergelijk beter met de EnergieWeter

De EnergieWeter geeft precies aan wat een apparaat verbruikt. Niet in kWh, maar in euro’s. Dat gaat verder dan de bekende energielabels. In één oogopslag is daarmee duidelijk dat een duurder apparaat zich soms in korte tijd al terugverdient. Goed voor ons milieu en tegelijkertijd goed voor uw portemonnee. 

Waarom mijn oude koelkast vervangen? Hij doet het toch nog!

Koel- en vriesapparaten die ouder zijn dan zeven jaar, zijn niet goed voor het milieu. Ze vreten energie en dat is ook slecht voor de portemonnee. Een consument die zijn tafel- of kastmodel koelkast van zeven jaar of ouder nu vervangt door een zuinige A+++ koelkast heeft in zijn geheel een voordeel van ongeveer 115 euro ten opzichte van het uitstellen van de aankoop van een nieuwe, blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal. Bij een koel-vries combinatie is het voordeel 225 euro, over een periode van vijftien jaar. In de berekeningen is gekeken naar energiekosten en de extra afschrijvingskosten. Hoe sneller je overstapt hoe sneller je bespaart. Het is een eenmalige investering die zich al snel gaat uitbetalen. Voor alle koel- en vriesapparaten geldt dat een A++ model 25% energie bespaart en een A+++ maar liefst 50% ten opzichte van een gewoon A+ model.

Voorkom sluipverbruik

Apparaten die op stand-by staan, verbruiken toch stroom, het zogeheten sluipverbruik. U vermindert dit door apparaten van de stroom af te halen als u die niet gebruikt. Dit geldt vooral voor oudere apparaten. Laat u voorrekenen hoeveel elektriciteit (en kosten!) u bespaart als u sluipverbruik tegengaat. Kijk op www.milieucentraal.nl/apparaten

Beïnvloed uw elektriciteitsrekening

U heeft zelf invloed op de elektriciteitsrekening: u bespaart als u apparaten efficiënter gebruikt, en het apparaat uit zet als niemand het gebruikt.

 

Bron: Milieu Centraal/TNS NIPO, 13 oktober 2014