Kent u onze inbouwapparaten al?

Ontdek onze zuinige A++ combikoelkasten

Kent u onze inbouwapparaten al?

Ontdek onze huisselectie

Magnetron

Vaak kunt u een storing zelf eenvoudig verhelpen en is een bezoek van een servicemonteur niet nodig.

Is de straling van een magnetron gevaarlijk?

Alleen als u rechtstreeks met de magnetrongolven in aanraking komt, kunnen die brandwonden en oogletsel veroorzaken. Maar die kans is nihil. Als u de deur opent terwijl de magnetron werkt, stopt de productie van magnetrongolven direct.

Waarom start mijn magnetron niet?

Controleer of er spanning op het stopcontact staat en of de stekker goed in het stopcontact zit.

Controleer of er geen voedselresten of andere voorwerpen tussen de deur zitten.

Reinig de loopwieltjes.

Magnetron schakelt uit tijdens een bereidings-, verwarmings- of ontdooiproces.

Er is onvoldoende luchtcirculatie. Het apparaat wordt om bepaalde redenen te warm en wordt uit veiligheidsoverweging uitgeschakeld. Controleer of de luchttoevoer- of -afvoer afgesloten is en verwijder alles wat op en voor de openingen ligt. Zodra het apparaat weer is afgekoeld kan de bereiding worden voortgezet.

Ik heb vis klaargemaakt in de magnetron. Hoe krijg ik de lucht er weer uit?

Verwarm een kopje water met wat citroendruppels ongeveer een minuut in de magnetron.

Waarom mag er geen metaal in de magnetron?

Metaal laat de magnetrongolven niet door, maar kaatst ze terug. Als veel golven door het metaal naar één punt worden teruggekaatst, kunnen er vonken ontstaan.

Welk type schalen kan ik in een magnetron gebruiken?

Gebruik alleen kookgerei in een magnetron als uitdrukkelijk vermeld is dat het voor gebruik in de magnetron geschikt is, zeker als het om aluminium of metalen voorwerpen gaat. Dit geldt ook voor plasticfolie, zakjes, bakjes, bestek, aardewerk en porselein. Papier kan doorgaans in een magnetron gebruikt worden.

Het draaiplateau draait schokkerig.

De loopwieltjes tussen het draaiplateau en de bodem van de ovenruimte kunnen vuil zijn.

Waarom maakt mijn magnetron nog geluid nadat het apparaat klaar is?

Dit is een normaal geluid, de ventilator draait totdat de magnetron voldoende is afgekoeld. De tijd is afhankelijk van hoe lang de magnetron heeft aangestaan.

Onderhoud magnetron.

Verwijder overgekookt vocht en voedselresten direct na gebruik met een vochtige doek. Achtergebleven vocht en voedselresten absorberen magnetronenergie en verlengen de kooktijden. Maak de binnen- en buitenzijde regelmatig schoon met een sopje van afwasmiddel of allesreiniger. Droog de binnen- en buitenkant met een schone doek. Zorg er voor dat de afdekking van de microgolfverdeler in de zijwand (het mica plaatje, kartonnen afdekplaatje) altijd schoon is. Vervuiling van de afdekking kan leiden tot vonkvorming.